Education, Events

En bil i Arcadahuset?

March 13, 2013

+4

Det vankades mässa i Arcadahuset i dag och Stora torget förvandlades till en enda stor showcase av affärsidéer och tjänster. Entreprenörskapsmässan satte punkt för breddstudiepaketet inom entreprenörskap för den här gången, och studenterna gjorde sitt yttersta för att sälja in de businessidéer de snickrat ihop under kursens gång.

Är jag intresserad av en OBD-läsare som ropar till i min smartphone när något gått snett i min bil? Absolut. Känns en webbportal för att köpa och sälja begagnad kurslitteratur inom högskolan som en bra idé? Självklart! Finns det big business att hämta i energikonsultationer inom byggbranschen? Utan tvekan. Skulle jag signa upp för en tjänst som låter studenter låna festkläder på veckobasis? Njä, kanske inte jag personligen, men då tillhör jag inte heller målgruppen (som säkerligen kommer att nappa).

Tillfällen som de här är de jag uppskattar mest med att jobba här – ta kameran runt halsen och mingla runt med kreativa människor som gett sig den på att sjösätta sina idéer.  Bra på bild blir de också.

Kanske mest uppseendeväckande den här gången var hur gänget som ligger bakom ovan nämnda OBD-läsare lyckats placera en bil på Stora torget. Vad jag vet är det första gången någon lyckats med den bedriften. Mr. Trond Larsen (studenten som satt bakom ratten genom den lååånga och på sina ställen riktigt smala korridoren från personalingången till Stora torget) verkade inte tycka att det var något märkvärdigt med det hela. Återstår att se om han känner sig riktigt lika kaxig på väg ut.

/Fredrik Gjerde
Kommunikationsplanerare