Events, Student Life

Dimissionen på Arcada – en dag fylld av förväntan, framtidstro och festyra

June 10, 2013

+7

Dimissionen på Arcada ger oss alltid anledning till festyra, så också denna gång. Det är många studenter med familj och vänner på plats – festsalen är fylld av förväntan. Dimissionsfirandet inleddes den här varma junidagen högtidligt och festligt med Arcadafanfaren, spelad på piano av Ville Matvejeff – en intressant ung mångsysslare inom musikvärlden. Han är känd som kapellmästare, tonsättare och pianist.

Dimissionen varvades med tal, sång och utdelning av betyg.  Utöver Sara Selenius ljuva sång hade vi också glädjen att få höra och se ett smakprov ur operan Don Giovanni. Operan är en operafilmhybrid, som uppförs av New Generation Opera i samarbete med Arcadas experter och studenter inom film och television och medieteknik under Helsingfors festspel i augusti 2013.

Högskolans proffsiga och duktiga filmteam var också på plats vid dimissionsfestligheterna och fångade stämningarna – ta dig en titt.

Jag hoppas att dimissionen blev en minnesvärd dag och önskar alla lycka till med de nya utmaningar ni tar er an härefter! Ni har en god professionell bas inför framtiden.

Hoppas vi ses i alumnvimlet!

/Gunilla