Alumni, Cooperation, Projects

Filmteamet “Like a sir” till final i tävlingen Uneton48

June 5, 2013

+2

Från manusidé till färdig film – på bara 48 timmar. Tävlingen för kortfilm, Uneton 48, är inget för nybörjare. Fråga filmteamet bakom ”Like a Sir”, som består av studenter och alumner från Arcada. Under veckan fick teamet veta att de gått vidare till final i Uneton 48, och nu tävlar de mot nio andra bidrag med sin kortfilm ”Dead men tell no tales”, som gör ett nedstamp i urbana legender.
– Då tävlingen började kl. 19.00 på fredagen fick vi vår genre, en person som skulle vara med i filmen, ett föremål och ett ordspråk av arrangörerna, förklarar Artur Sallinen, Arcada alumn som varit med och skrivit manus och gjort filmens regi.

Efter fem timmar av brainstorming hade teamet sin filmidé klar. Tre timmar sömn senare, tidigt på lördagmorgon, började inspelningarna i Botby Gård och Berghäll.
– Klippet skedde natten till söndag och söndagens användes för färgkorrigering och slutlig grafik, förklarar Sallinen och konstaterar att teamet jobbat väldigt bra tillsammans. Alla av killarna är bekanta sedan tidigare via Reel People, nätverket för filmmakare från Arcada.
”Dead men tell no tales” visar upp en imponerande casting med Jonathan Hutschings, Frank Boyle, Glyn Welden Banks och Kris Gummerus, vars urbana legender snart kommer att flätas samman i filmen för att, som sig bör i legender, sluta oväntat.

Nu väntar en snabb omröstning på webben och 8.6.2013 kulminerar Uneton 48 i en filmfestival där vinnarna premieras.  ”Dead men tell no tales” är även nominerad för bästa ljud och bästa klipp.
– Våra fyra ljudmän jobbade ihärdigt med spåret till filmen under våra 48 timmar, och slutligen kunde de producera ett 5.1 surround ljud, vilket självklart är helt fantastiskt, konstaterar Sallinen.

Filmteamet ”Like a Sir” består av:

Manus och regi: Staffan Gräsbäck, Joel Rahkonen, Artur Sallinen och Emil Sallinen.
Foto och ljus: Dan Gustafsson och Mathias Lönnström
Ljud: Pontus Borg, Niclas Johansson, Ludvig Nylund och Emil Soininen
Musik: Jonatan Seeskari

Rösta och se filmen av Like a Sir här http://www.mtv3.fi/kilpailut/?ava/uneton48/1764499