Entrepreneurship, Events
  • Bergsråd Stig Gustavson, Oasis verksamhetsledare Mervi Hernberg och AES ordförande Mathias Dahlqvist.

Arcada Entrepreneurship Society såg dagens ljus

November 29, 2013

+2

Häromkvällen gick jag hem – trots trist novemberväder – glad i hågen och med lätta steg. Jag hade just tagit del av lanseringen av Arcada Entrepreneurship Society (AES), föreningen som vill främja företagande bland studenterna vid Arcada och göra högskolan till föregångare i företagsamhet. Ett mål som heter duga och som får mig att känna stolthet över våra entusiastiska och framåtsträvande studenter.

Lanseringen vad lyckad och studenternas entusiasm var påtaglig. Jag är säker på att träffen gav upphov till många idéer, nya infallsvinklar samtidigt som ett flertal nya bekantskaper knöts – både över bransch- och landsgränser.  Själv fick jag med mig en hel del nya idéer och jag är tacksam över stunder som den här då jag har chans att umgås med studenterna. Jag har haft den unika chansen att i kulisserna följa med hur tanken på AES föddes, hur initiativet har utvecklats, hur planerna har tagit form och hur studenterna har förverkligat idén om AES. Jag är stolt över studenterna, deras engagemang och åstadskommanden – att de har skapat en förening driven av studenter för studenter. Jag är otroligt glad och stolt över att vi igen tog ett steg framåt på entreprenörskapsfronten på Arcada. Företagsamhet är en viktig ingrediens i dagens arbetsliv – det poängterade även bergsråd Stig Gustavson, hedersledamot i Stiftelsen Arcada i sitt hälsningtal till studenterna vid lanseringstillfället.

Jag önskar AES all lycka och framgång. Det finns en stor potential på Arcada med studenter från många brancher, med olika erfarenheter och även från olika håll i världen. Jag är säkert på att föreningen lyckas i sin uppgift att hitta företagarsjälarna i Arcada och att föra samman idéer, skapa nya möjligheter och bygga nätverk av studenter, alumner, arbetsgivare och professionella företagare från olika sektorer.

Lycka till! Jag väntar med spänning på följande AES-evenemang.

/Gunilla

PS En sak som också gjorde mig stolt på evenemanget var lanseringen av logotypen för Arcada Entrepreneurship Society. Arcadas grafiker, Online media koordinator Steffen Örsted står för den grafiska planeringen av logotypen. Han har fångat studenternas framåtanda på ett beskrivande sätt. Vad tycker du?