Student Life

Andreas cyklar iväg med Jopon!

September 20, 2013

+2

I två veckor har Arcadastudenterna sneglat på den vita Jopocykeln på Stora torget i Arcadahuset. Nu är lotteriet avslutat och cykelnyckeln har fått en ny ficka att bo i: Andreas Eklunds.

– Jag kan väl inte påstå att jag vunnit så mycket i mina dar, så jag blev verkligen jätte, jätteglad när jag fick samtalet, säger Andreas när kommunikationsavdelningen grattar till vinsten.
Det var under torsdagen han fick veta att han lyckats klura ut det rätta svaret i Campus-rebusen, dvs. tävlingen som figurerat här i inside.arcada.fi- bloggen.
– Vi satte oss ner i matsalen tillsammans med grabbgänget och funderade, förklarar Andreas, som studerar plastteknik för tredje året.
Han småler lite när kompisarna frågar om det verkligen var han själv som slutligen löste rebusen.
– Joo joo, men skriv att vi spekulerade tillsammans, skrattar han.

Oavsett om teamwork löste gåtan eller inte, kommer Jopon väl till pass hemma hos Andreas.
– Jag har en gammal “mommocykel” som gnisslar och kan gå sönder vilken dag som helst.  Jag har alltid velat ha en Jopo, men inte haft råd, så dethär är verkligen jättepositivt!
– Dessutom fyllde jag nyss år! Så detta är ju som en födelsedagspresent på samma gång, konstaterar han.

Premiärturen med Jopo lär gå till butiken, men först måste Andreas införskaffa ett bra lås.
– Jopona hör ju till de mer eftertraktade cyklarna här i stan, men jag tänker verkligen inte bli av med min. Den ska få ett riktigt bra kättinglås så jag kan låsa fast den ordentligen, konstaterar han, och undrar lite försiktigt om han kan låta cykeln stå kvar inne i huset ännu i dag, innan han tar med den hem ikväll.

Vi önskar Andreas många lyckade cykelturer med sin nya Jopo!