Alumni, Events

20-årsfesten för medianomer – Gästerna gör festen

November 27, 2017

Det sägs att ”gästerna gör festen” och det gjorde ni verkligen under 20-årsfesten för medianomer den 16.11! Ett stort tack till er alla som deltog – vilken härlig stämning och en stor glädje att så många kom och firade med oss.

Stämningen var på topp redan från början! Chattorget fylldes bl.a. av studenter och alumner som alla undrade ”Vem är här idag?” Vi hörde kommentarer som ”Kommer du ihåg…”, ”Vem var det där..”, ”Jag har inte varit här sedan jag blev färdig…” eller ”Minns du hur vi satt här och jobbade…” Det blev en nostalgitripp som hette duga för en del och Chattorget drunknade i sorl, prat och skratt. Det är intressant att höra vad som hände sedan – efter att ni som alumner tog steget in i arbetslivet. Många alumner jobbar inom branschen, endera genom att själva ha skapat sina jobb som entreprenörer, eller jobbar med mediauppgifter – antingen inom mediaföretag eller inom andra organisationer. Vi är oerhört stolta över våra alumner!

Under kvällen fick vi höra alumnerna Vanessa Lehtinen och Tage Rönnqvist, som båda berättade sina fascinerande historier. Tage uppmanade bl.a. nuvarande studenter att ta för sig av det Arcada erbjuder.
– Arcada erbjuder möjligheter att bygga upp sin kompetens – ta för dig under din studietid, konstaterade han.

Vanessa Lehtinen hörde till den första kullen medianomer på Arcada. Vanessa upplevde att utbildningen gav henne goda förutsättningar i arbetslivet och många av hennes tidigare studiekompisar jobbar inom branschen. Det finns en stark gemenskap bland dem som studerat inom medianomutbildningen i hennes grupp.
– Vi blev lite som en familj med både klassmamma och -pappa, berättade Vanessa.

Den här gruppen började bygga sitt nätverk redan under sin studietid, vilket är något vi på Arcada uppmuntrar dagens studenter även att göra.

Kvällen gick för fort, och det blev nästan stängdags innan en del drog iväg på efterfest. Roligt att ni trivdes. Nu hoppas vi att ni har det riktigt bra i höstmörkret.

Tills vi möts igen – det var fint att ses! Ha det bra!

Jutta & Mia

PS. Arcada strävar efter en nära kontakt med arbetslivet och samarbetar gärna med sina alumner. Vi hoppas att du kan tänka dig att erbjuda studenter praktik, delta i projekt- eller kurssamarbeten eller varför inte rekrytera blivande alumner? Ge gärna uppdrag till oss eller kom in som talare på en föreläsning! Du kan berätta din story – vad hände sedan? Vad jobbar du med? Om du delar med dig av din expertis inom ditt gebit så bidrar du med viktig information från arbetslivet till de som studerar i dag. Ta kontakt med alumnkordinator Mia om du vill diskutera samarbete. Det är värdefullt för Arcada och kan vara till stor nytta även för dig!