Events, Projects
  • Torget i gamla stan

Vårdlärare på simuleringskonferens i Polen

June 12, 2014

Varje år ordnas en konferens, främst för vårdpersonal som är intresserade av simulering som undervisningsmetod någonstans i Europa. Detta år ordnas konferensen i Poznan, Polen 11-14.6.2014 (SESAM2014). Tre lärare från sektionen för vård deltar, dvs Eivor Wallinvirta, Annika Skogster och Pernilla Stenbäck. Vi deltar med en pre-konferens workshop, en muntlig presentation, en affisch och i två workshops på konferensen.

Tisdagmorgon bar det av mot Sesam2014, Poznan via Warszawa. Efter lång väntan på Warszawa flygfält tog vi tillfället i akt och jobbade på distans med planering inför nästa läsår och finslipade på våra presentationer. Väl framme i Poznan bekantade vi oss med vår nya omgivning. Vi tog bland annat en skön promenad till gamla stan där vi åt en bit mat vid kanten av gamla torget. Kvällen avslutades med ett kort möte om pre-konferensens workshop med kolleger från Danmark och Norge.

Onsdagmorgon inleddes med att jaga efter fungerande Wi-fi. Man börjar verkligen uppskatta öppna nät och god tillgänglighet vid sånahär tillfällen. Vårt hotell är enligt egen utsago mycket välförsett, Wi-fi fungerar i lobbyn om du loggar in med specialkod… alternativt kan du hitta ett café som ger dig tillgång till deras nät.

Eivor var med och höll pre-konferensen som handlade om etik, medan Annika och Pernilla deltog som åhörare. Pre-konferensen väckte många tankar och diskussionen fortsatte på den gemensamma middagen efteråt. Arcada är en föregångare i simuleringar som handlar om etiska dilemman och fenomen i vårdverkligheten.

Vi ser fram emot att träffa nya och gamla kolleger på SESAM2014 som sparkar igång tidigt onsdagmorgon!

Annika, Pernilla och Eivor