Cooperation, Education, Research
  • Ingången till SESAM 2014

  • SESAM fyller i år 20 år och det firades på öppningen av årets SESAM med stor kaka.

  • Poznan filharmoniska orkester och vackra dansare. Detta på öppningen av konferensen.

  • Welfie av Annika, Christian Tallberg som skulle ha kommit med oss till konferensen men insjuknade och Pernilla. Vi hade gjort postern som syns.

SESAM 2014 Polen dag 3

June 13, 2014

Varje år ordnas en konferens, främst för vårdpersonal som är intresserade av simulering som undervisningsmetod någonstans i Europa. Detta år ordnas konferensen i Poznan, Polen 11-14.6.2014 (SESAM2014). Tre lärare från sektionen för vård deltar, dvs Eivor Wallinvirta, Annika Skogster och Pernilla Stenbäck. Vi deltar med en pre-konferens workshop, en muntlig presentation, en affisch och i två workshops på konferensen.

SESAM konferensen började officiellt på torsdag. Platsen var Poznan Internationella Konferenscenter. Dagen öppnades med en föreläsning som lyfte upp en ny aspekt att se på simulering genom att ta med allmänheten och göra den interaktiv för att ur patienten syn öka säkerheten och ge kunskap.

I workshopen i etik som Eivor var med och höll deltog i huvudsak läkare vilket var glädjande att konstatera. Glädjande att se att vi står inför samma etiska frågor och utmaningar oberoende från vilken profession vi kommer. Annika och Pernilla presenterade en poster som de gjort tillsammans med Arcadas lärare i akutvård, Christian Tallberg, om vilka observationer förstavårdarna gör då de administrerar läkemedel. Studien görs som bäst på Arcada och där används eye tracking som datainsamlingsmetod.

Kvällen avslutades med en konsert av filharmonika orkestern i samband med den officiell öppningsceremonin i Adam Mikiewicz Universitetets byggnaden. Musiken var storartad och dansarna i det sista stycket var vackra som dockor. Orkestern är en av Polens största och främsta. SESAM fyller 20 år i år och det firades med en enorm kaka, uppvaktningar och sång.

Dagens utmaningar: Att sätta upp en poster med dubbelsidig tape på ett ojämt underlag. Kan konstateras att det inte lyckas. Tur att man är scout och utrustad och hade stift med sig. Andra utmaningen var att hålla workshop och föredrag samtidigt, i två olika föreläsningssalar. Kan konstateras att det lyckas om man har en stalkkare i föreläsningssalen som kommer och hämtar en från workshopen just före föreläsningen skall börja.