Cooperation, Education, Projects

Global Health Care inleddes i Kenya

September 4, 2014

+1

Det nya masterprogrammet i Global Health Care, ett joint degree program mellan Arcada, Diak och Baraton lanserades under festliga förhållanden i Kenya University of Eastern Africa, Baraton i början av september.

Programmets intensivperiod pågår i Kenya som samtidigt är programmets enda närstudieperiod, eftersom det som helhet förverkligas som nätstudier. Programmet är intensivt med föreläsningar och med möjligheter till individuella handledningar och informationssökningssessioner.
Stämningen i gruppen är förväntansfull och många kompetenser finns samlade i studenter från olika kulturer och med olika bachelor- och magistersstudier i bagaget. Alla sju lärare är närvarande i klass kontinuerligt och undervisningen och lärande sker i dialog och engagerar alla som finns i klassen.
Regnperioden i Kenya har inletts och vädret hämtar spänning i tillvaron då kraftiga åskväder och störtregn bryter elektriciteten och kräver kreativa metoder. Som bäst jobbar vi med metodik och studenterna förbereder sig för kommande fältstudieperiod i Kendu Bay.

Många hälsningar,
Gun-Britt Lejonqvist, överlärare i vård vid Arcada